Dagje uit in Overijssel? De 4 leukste activiteiten met het gezin

Wanneer je met het gezin op Natuurpark De Witte Bergen verblijft, hoef je je geen zorgen te maken of er leuke activiteiten zijn! Vanuit het park plan je gemakkelijk een dagje weg met het hele gezin. Er is in Overijssel veel te beleven voor jong en oud. Hieronder vertellen wij de leukste activiteiten om te ondernemen met kinderen:

#1 Plopsa Indoor Coevorden

Dompel jezelf en je gezin helemaal onder in de wereld van Studio 100! Doordat het park overdekt is, beleef je hier ook op de dagen dat het minder mooi weer is een hele dag plezier. Ren bijvoorbeeld door de dansende fonteinen, wees een echte piraat op het schip van Piet Piraat of ervaar wat meer adrenaline in de Anubis attractie. Mis ook zeker niet de speciale shows met alle Plopsa karakters! Plopsa Indoor Coevorden ligt op iets meer dan een half uurtje rijden van Natuurpark De Witte Bergen, wat ideaal is voor een dagje buiten het park.

#2 AdventureZoo Wildlands

Minder fan van attracties en willen jullie als gezin liever meer zien en leren? Dan is een bezoek aan AdventureZoo Wildlands ideaal! Op ongeveer 40 minuten rijden van Natuurpark De Witte Bergen ontdek je verschillende werelden vol dieren. Zo waan je je in de jungle in Jungola, in Afrika in Serenga of in het hoge noorden in Nortica. Leer meer over de dieren en ga gezellig met z’n allen op avontuur.

Ingang poort van Adventure Zoo Wildlands in Emmen

#3 Het OERmuseum

Ga met het hele gezin terug in de tijd en leer meer over de oertijd in het OERmuseum! Er zijn verschillende exposities te bezoeken en daarnaast worden er ook regelmatig workshops en speurtochten georganiseerd. Je kunt je helemaal onderdompelen in de geschiedenis. Zo wordt een bezoekje aan het museum een actieve dag! Het museum is geopend vanaf april tot en met eind oktober en is gelegen in Diever, wat in een half uurtje rijden van Natuurpark De Witte Bergen te bereiken is.

#4 Attractiepark Slagharen

Voor de iets oudere kinderen in het gezin is er ook zeker genoeg te beleven in de buurt van ons natuurpark. Neem de kinderen bijvoorbeeld mee naar attractiepark Slagharen, waar het hele gezin spanning kan beleven in achtbanen, een zweefmolen of in een schommelend piratenschip. Daarnaast zijn er ook genoeg attracties voor de jonge kinderen. Om even bij te komen van alle adrenaline, kan je genieten van één van de vele shows die te zien zijn in het park. Attractiepark Slagharen is ongeveer 25 minuten rijden, dus voordat je het weet staan jullie tussen alle attracties!

Gold Rush achtbaan in attractiepark Slagharen

Natuurlijk is er nog veel meer te beleven met het gezin in de buurt van IJhorst! Zo zijn er vele zwembaden en eeuwenoude hunebedden te vinden in de omgeving. Genoeg om te bezoeken dus! Een verblijf op ons park dient als perfecte uitvalsbasis voor dagjes uit.

Bekijk onze accommodaties