De Orchideeën Hoeve Luttelgeest

De Orchideeën Hoeve is één van de grootste tropische trekpleisters van heel Europa. De grote kas waar het park zich in bevindt, beslaat maar liefst 25.000 vierkante meter aan indrukwekkende natuur. Jaarlijks beleven tienduizenden toeristen hoe tropische dieren en planten hier samenwerken en overleven in hun natuurlijke habitat.

Of je nu op zoek bent naar prachtige natuur, spannende avonturen of eindeloos speelplezier met de kids, bij de Orchideeën Hoeve is er voor ieder wat wils! Deze mooie ‘jungle’ vol met indrukwekkende bloemen en planten ligt in Luttelgeest, op zo’n 45 kilometer bij Natuurpark De Witte Bergen vandaan. Het is daarmee een perfecte locatie voor een gezellig dagje weg met het hele gezin. Lekker met zijn allen in de auto, broodjes en koffie mee en op naar het park!

De Orchideeën Hoeve is een echt familiebedrijf en wordt al vier generaties gerund door de familie Maarssen. En dat al meer dan 100 jaar lang! In 2019 vierde het park namelijk haar 100 jarig jubileum. In al die jaren is er natuurlijk veel veranderd. Zeker de laatste 20 jaar zijn de kas en het omliggende terrein sterk uitgebreid. Tegenwoordig is het park opgedeeld in verschillende zones: de Orchideeëntuin, het Amazone Regenwoud, de Lorituin, de Vlinder Vallei, de Bloementuin, het Mangrovebos Speelparadijs, de Citruslaan, het Makirijk, een Jungletheater, en de stokstaartjestuin. Daarnaast is er een mooie souvenirwinkel en een heerlijk restaurant.

Al deze uitbreidingen brachten natuurlijk allerlei nieuwe plant- en diersoorten met zich mee. In het idyllische Makirijk bijvoorbeeld, dat in 2018 werd gebouwd, vind je naast ringstaartmaki’s ook wollige alpaca’s, knalroze flamingo’s en allerlei eendensoorten. Deze eenden waggelen regelmatig over de wandelpaden heen. Je kan ze dan zelf voeren. Super leuk voor de kids! Het hart van het Makirijk wordt gevormd door een grote vijver. Hier kan je omheen wandelen of op een bankje aan het water gaan zitten. Deze zone is grotendeels buiten, maar dankzij de overdekte looproute kan je ook op een regenachtige dag het Makirijk verkennen.

Één van de mooiste zones is misschien wel het Amazone Regenwoud. Zodra je hier binnenstapt, waan jij je in een tropische jungle ver van huis. De bijzondere bomen en planten hier krijgen echt de mogelijkheid om groot te worden, net zoals in de oerwouden van Zuid-Amerika en Azië. Dwars door het woud loopt een lange loopbrug, vanaf waar je een prachtig uitzicht hebt op alle bijzondere flora en fauna. Spot de verschillende palmbomen, de roodbuiktamarins in de bomen en de roodschoudertalingen in het water. Als je van avontuur houdt, kan je deze zone ook verkennen via één van de vele wildpaden. Via deze spannende routes scheer je rakelings over de vijver, klauter je over rotsachtige paden en spring je van de ene naar de andere steen over de vijver heen. Maar kijk uit! De grote roodstaartmeervallen houden je vanuit het water goed in de gaten!

Na een dag vol met avontuur en bijzondere ontdekkingen kan je lekker bijkomen met een hapje en een drankje in één van de twee gezellige restaurants van de Orchideeën Hoeve. De ene, Bistro De Sakura, is gelegen in de Zwevende Bloementuin, onder een wolk van ontelbare bloemen. Dit is de perfecte plek om even bij te komen of om weg te dromen na een dag vol voldoening. Bij de andere, het restaurant (met buitenterras!), strijk je neer voor een echte maaltijd. Hier kan je ook maaltijden afhalen.

De Orchideeën Hoeve is een waar paradijs voor de natuurliefhebbers onder ons. Dus verblijf jij bij Natuurpark De Witte Bergen en wil jij je gezin trakteren op een onvergetelijke dag uit? Reserveer dan snel tickets voor een dag vol met avontuur en plezier voor jong en oud! En ben jij op zoek naar een mooie vakantie locatie op rijafstand van de Orchideeën Hoeve? Bekijk dan hieronder onze vakantiehuizen!

Bekijk aanbod