Dierenpark Taman Indonesia

Ben jij nog op zoek naar inspiratie voor je vakantie bij Natuurpark De Witte Bergen? Naar activiteiten om met het gezin te doen? Een bezoekje aan de dierentuin is steevast één van de favoriete uitjes van onze kinderen en dat snappen we maar al te goed! Wat is er nou spannender dan wilde dieren van dichtbij bekijken? Die kans krijgen ze niet iedere dag! Neem ze daarom mee naar Taman Indonesia in Kallenkote! Daar wanen jullie je in tropische, verre oorden met allerlei speciale dieren, van vogels tot reptielen en van vissen tot zoogdieren.

Taman Indonesia ligt in het dorpje Kallenkote, vlakbij Steenwijk. Dat is ongeveer een half uurtje rijden vanuit Natuurpark De Witte Bergen. Een ideale afstand voor een dagtripje dus! In dit kleinschalige dierenpark vind je tientallen bijzondere dieren die je normaal gesproken alleen in de oerwouden in Azië tegenkomt. Binturongs bijvoorbeeld! Dat zijn kleine katachtigen die leven in bomen van wel 30 meter hoog. En heb je wel eens gehoord van koffiebonen-etende katten, de civetkat? Dit zeldzame dier eet de besjes waar de koffiebonen in zitten. Van de bonen die de kat uit poept wordt de duurste koffie ter wereld gemaakt! Beide bijzondere dieren zijn in dierenpark Taman Indonesia te vinden.

Naast veel verschillende soorten dieren vind je in het park ook een uitgebreide specerijentuin, met onder andere gemberstruiken, papayabomen en een rijstveld. Tussen de bomen en gewassen door tref je allerlei tropische vogels. Al deze etenswaren worden veel gebruikt in de Indonesische keuken. In het naastgelegen restaurant krijg je de kans om allemaal lekkere etenswaren te proberen en om lokale producten te kopen op de ‘pasar’, de Indonesische markt. Schrik vooral niet van de slangen in de authentieke Indonesische badkamer!

Bij Taman Indonesia maak je kennis met het echte Indonesië. De dieren en de gewassen dragen daar natuurlijk aan bij, maar dat geldt ook zeker voor de verschillende elementen van lokale cultuur die je verspreid door het park vindt: Balinese poorten, traditionele betjaks (taxifietsen), en een echte Mentawai, een paalwoning van een West-Sumatraanse stam. Tot slot kan je vanaf eind november genieten van de tentoonstelling Wayang Stories. In deze tentoonstelling kom je alles te weten over het Indonesische poppentheater. Aan de hand van deze tentoonstelling en diverse lezingen, workshops, voorstellingen en demonstraties, komen zowel de beroemde Wayang verhalen als persoonlijke verhalen van de bezoekers aan bod!

Een bezoekje aan Taman Indonesia is een gegarandeerd succes voor alle leeftijden. Kinderen kunnen zich een dag uitleven tussen de bijzondere dieren en volwassenen kunnen iets opsteken over de Indonesische cultuur. Wat leuk is, is dat kinderen samen met hun ouders of opa en oma op pad kunnen met het speciale Taman-Indonesia-kinderpaspoort. Reserveren kan op de website van het dierenpark.

Dierenpark Taman Indonesia ligt op ongeveer een half uurtje rijden vanaf Natuurpark De Witte Bergen. Het ligt dus in de buurt, maar tegelijkertijd zit je lekker rustig in de natuur. Ons mooie park vormt daarmee een perfecte uitvalsbasis voor een dagtripje naar deze dierentuin. Ben jij geïnteresseerd? Bekijk dan hieronder ons aanbod luxe woningen.

Onze vakantiehuizen